5

Gong-rentoutus

Gong-rentoutus

Hinta: 5€/30min. tai työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset 4€

Gongin äänivärähtelyä on käytetty syvärentoutuksen apuna ja parantavana terapiana jo vuosituhansia. Pehmeä gongin kumahtelu tasapainottaa kehon ja mielen tehokkaasti ja nautinnollisesti. Ei sovi raskaana oleville naisille eikä lapsille.


Sound Healing

Sound Healing -tunnilla ei tehdä fyysisiä harjoituksia. Tunti saatetaan aloittaa lyhyillä, tasapainottavilla pranayama- eli hengitysharjoituksilla, mutta muuten tunnilla vain rentoudutaan selinmakuulla tai istuen, nauttien harmonisoivista, parantavista, vahvistavista ja puhdistavista äänivärähtelyistä.

Ohjaaja käyttää vaihtelevia äänimuotoja: gongia, monochordia, meditaatiorumpua, sansulaa, nepalilaisia äänimaljoja, omaa ääntään, jne.

Gong Healing 60min. ja Gong -rentoutus 30min.

Gongin äänivärähtely on aina hyvin puhdistava ja syvärentouttava kokemus. Kun ihminen rentoutuu, lihasjännityksemme poistuvat, mielemme lukot aukeavat ja tunnemaailmamme tasapainottuu. Silloin mielen on mahdollista siirtyä syvään meditatiiviseen tilaan, shuniaan. Syvämeditatiivisessa, antautuneessa tilassa fyysinen, mentaalinen ja tunnekehomme alkavat kaikki harmonisoitua ja hakeutua täydelliseen terveyden tilaan.

Nykyihmisen suurin ongelma on liiallinen pään alueelle keskittyminen. Mielen tasolla olevat vanhat alitajuiset uskomus-, käyttäytymis- ja reagointimallit saavat meidät toimimaan pelon kautta. Kun pelko ohjaa toimintaamme, on koko energiajärjestelmämme jatkuvassa hälytystilassa — ja kuin huomaamatta lihaksemme jännittyvät ja menevät lukkoon. Nämä lihaslukot luovat ns. orgaanisen haarniskan yllemme, jolloin energian luonnollinen virtaus estyy, solut tukahtuvat, ja kehoon erittyy valtava määrä stressihormoneja. Tämä kaikki ilmenee ennen pitkää sairauksina.

Olemme tyystin unohtaneet alkuperämme ja eksyneet dualistisen maailman muotoihin ja käsitteisiin. Mielemme määrittelee sadasosasekunnissa kaiken kokemuspiiriimme tulevan, arvotamme kohtaamamme asiat suhteessa omaan egoomme, ja reagoimme välittömästi mielemme määritelmien mukaisesti. Sitä ei voi kukaan meistä kiistää. Kun toimimme näin, emme toimi itsenäisesti vaan opittujen mallien mukaisesti ja käytöksemme on hyvin ennalta arvattavaa. Mielemme näkee vain egoamme uhkaavia tai sitä palvelevia tilanteita; ei ole mitään muuta kuin nämä kaksi käsitettä. Toisin sanoen, toimimme aina hyvin itsekkäästi omaa etua ajaen – itseämme suojellen.

Gong-healing -tunnilla puramme näitä käyttäytymismalleja ääniterapialla. Kun reagointimalleja ei enää ole, ei ole myöskään uhkakuvia, ja keho voi rentoutua. Kun ei ole jännitystilaa, ei ole myöskään stressiä. Kun ei ole stressiä, ei ole sairauksia. Näet, mihin tämä johtaa — tasapainoon ja harmoniaan. Kun harmonia on saavutettu, kohtaamme tyytyväisyyden. Kun kohtaamme tyytyväisyyden, emmekä enää vastusta käsillä olevaa hetkeä, eli elämää itsessään, meidät valtaa selittämätön onnellisuuden ja rakkauden tunne.

Gongin äänivärähtely on sama joka löytyy ulkoavaruudesta, jos viemme sinne mikrofonin ja nauhoitamme universumimme ääntelyä. Gong-healingin salaisuus piilee juuri tässä. Jos värähtelemme samalla tavalla ja taajuudella kuin universumi värähtelee, emme ole enää riitasoinnussa elämän kanssa. Emme ole enää dualistisen maailman vietävissä, vaan astumme lähemmäksi ykseyden kokemista. Ihmistä rikki repivä ristiriita tulee aina siitä, että emme tiedosta vallitsevaa ykseyttä, vaan yritämme takertua ulkoisiin onnenlähteisiin.

Kaikki universumissa värähtelee, samoin ääni. Äänellä on voima muuttaa ihmisen värähtelytaajuutta. Gongin ääni nollaa koko vanhentuneen järjestelmämme, se ohjelmoi uudelleen kehomme muistin ja mahdollistaa siten parhaan potentiaalimme puhtaan ilmenemisen.


Gong Healing/ Gong -rentoutus tilauryhmille

Varaa ryhmällesi oma Gong-healing -tunti. Ryhmän koko voi olla 1-30 henkeä. Tunti aloitetaan rentouttavilla jooga- ja hengitysharjoituksilla, jonka jälkeen saatte nauttia ison, kumeaäänisen gongin kumahtelusta. Sen värähtely harmonisoi ja tasapainottaa koko olemuksesi.

Hinta: 10€/hlö/h. Minimiveloitus 80€.

Varaa aika sähköpostitse info.ongnamo@gmail.com.