ALKUPERÄ

Kundaliinijooga on lähtöisin Intiasta. Se on tuhansia vuosia vanha pyhä tiede, jota saivat harjoittaa vain harvat ja valitut, eristäytyneet ja valaistuneet joogit aina 1960-luvun loppupuolelle asti. Vuonna 1969 Yogi Bhajan toi kundaliinijoogan länsimaihin ja alkoi opettaa sitä kaikille – ikään, sukupuoleen, terveydentilaan tai uskonnollisiin vakaumuksiin katsomatta.

Ong Namon joogaopetuksessa on siirrytty Yogi Bhajanin kundaliinijoogasta helpommin lähestyttävään intuitiiviseen kundaliinijoogaan.

Kundaliinijooga sopii kaikille, jotka haluavat pitää huolta terveydestään ja oppia hiljentymään ja kuuntelemaan sisäistä viisauttaan.  Ikä, sukupuoli, ruumiinrakenne, fyysinen kunto, sairaudet tai vanhat vammat eivät vaikuta – jopa pyörätuolissa pystyy joogaamaan, sillä opettaja osaa näyttää jokaisesta liikkeestä kaikille sopivat versiot.  Raskaana olevien naisten kannattaa jättää kundaliinijoogatunnit väliin ja suunnata äitiysjoogatunneille, sillä joissakin harjoitussarjoissa on niin paljon raskaana oleville sopimattomia liikkeitä, että odottava äiti ei saa tunnista varsinaista hyötyä itselleen.

Jos sinulla on jokin perussairaus, siitä kannattaa varmuuden vuoksi mainita opettajalle ennen tuntia.

HUOM! Kaikille tunneille voivat tulla sekä ensikertalaiset että pitkään jooganneet, sillä kriyat ovat itsenäisiä kokonaisuuksia. Haastavimmissa liikkeissä opettaja näyttää eri versioita niin, että jokainen pystyy tekemään liikkeet omalle keholleen sopivalla tyylillä.