Mitä tunnilla tehdään?

Kundaliinijoogatunti kestää 60 tai 90 minuuttia. Tunti on aina erilainen, sillä opettaja valitsee joka tunnille erilaisen kriyan ja meditaation. Tunnin rakenne pysyy silti samana:

1) Aluksi virittäydytään lausumalla aloitusmantra Ong Namo Guru Dev Namo. HUOM! Älä tule tunnille myöhässä, sillä virittäytymismantra on olennainen osa tuntia.

2) Sen jälkeen tehdään kehoa valmistelevia lämmittelyharjoituksia, jotka opettaja on valinnut varsinaista kriyaa silmällä pitäen.

3) Sitten tehdään itse kriya, esimerkiksi ”Kriya kauneuden ylläpitämiseksi” tai ”Kriya juurichakran aktivoimiseksi”. Jotkut kriyat ovat rankkaa urheilua, toiset taas rauhallisempaa liikuntaa.

4) Kriyan päätteeksi tulee tunnin tärkein osuus, 10 minuutin mittainen rentoutumishetki, jonka aikana kriya alkaa vaikuttaa kehossa ja mielessä.

5) Rentoutuksen jälkeen tehdään vielä 3-11 minuutin meditaatio, joka on myös erilainen joka kerta. Opettaja valitsee meditaation siten, että se tukee kriyan vaikutuksia. Meditaatiossa on usein mukana mantra, jonka lausumisen ja merkityksen opettaja selittää tunnilla (lisää mantroista).

6) Tunnin lopuksi lausutaan loppumantrat – Aurinkolaulu ja Sat Nam.